Patria

Arjen välineiden hyödyntäminen kriisitilanteissa

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Patria Land liiketoiminnan keskeisiin tuote- ja palvelualueisiin lukeutuvat korkealuokkaiset panssaroidut pyöräajoneuvot, kranaatinheittimet sekä niiden koko elinkaaren tukipalvelut.

Henkilökohtaisten välineiden hyödyntäminen antaa joustavuutta ja nopeaa reagointikykyä yhteiskunnan uhkakuvien muuttuessa. Tulevia kriisejä ei todennäköisesti enää voi mustavalkoisesti jaotella sotaan ja rauhaan, jatkossa tulemme näkemään myös eriasteisia harmaita tilanteita kuten terrorismi, ympäristökatastrofit, informaatiovaikuttaminen ja tunnuksettomat joukot.

Laitteidemme elinkaaret ovat tyypillisesti hyvin pitkät. Niiden toimintaa täytyy tulevaisuudessa tukea henkilökohtaisella elektroniikalla, jotta saavutetaan ylivoimainen päätöksentekokyky kaikilla johtamisen tasoilla. Millainen voisi olla henkilökohtaisen tieto- ja viestintälaitteiden rooli Suomessa vuonna 2025 osana kriisien tilannetiedon muodostamista ja johtamisen päätöksentekoa?