Mikä juttu?

Innovointifestarit opiskelijoista ja yrityksistä rohkeimmille

Sprint Innovation Festival on viikon mittainen innovointifestivaali, joka tuo vuosittain yhteen valtavan määrän korkeakouluopiskelijoita, yrityksiä, kuntia, kolmannen sektorin toimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita ja tutkijoita. Aiemmin InnoEvent Tampereena tunnettu tapahtuma on Tampereen korkeakouluyhteisön suurin innovointitapahtuma, joka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppimiseen ja verkostoitumiseen.

Viikon aikana 1000 opiskelijaa ratkaisevat toimeksiantajien liiketoimintaan liittyviä haasteita yhdessä oman, monialaisen tiiminsä kanssa. Opiskelijat pääsevät käyttämään luennoilla opittuja taitoja käytännössä sekä oppimaan aivan uusia metataitoja, joita tarvitaan luennoilla opitun teoriataidon lisäksi. Haasteen ratkaisuun opiskelijat saavat tuekseen valmentajia ja asiantuntijoita sekä toimeksiannon tuoneen tahon edustajat. Viikon aikana opiskelijoilla ja kumppaneilla on uniikki tilaisuus luoda verkostoja – täältä voi löytyä mukana olevien organisaatioiden uudet talentit.

Intensiivisen viikon päätteeksi tuomaristo arvioi ratkaisut ja valitsee parhaat. Voittajatiimit saavat 1000€ palkinnon. Palkinto jaetaan viikon päätteeksi järjestettävissä, korkeakouluyhteisön odotetuimmissa bileissä.

Tapahtuman kielinä toimivat suomi sekä englanti.

Opiskelijoille
Yrityksille

7
järjestettyä festivaalia
4000
osallistunutta opiskelijaa
70+
ratkaistua toimeksiantoa
450+
uutta ideaa

UKK

Mikä on Sprint Innovation Festival?

Sprint Innovation Festival on viisipäiväinen innovointikilpailu, joka järjestetään vuosittain. Tapahtuma on aiempina vuosina järjestetty nimellä InnoEvent Tampere. 1000 opiskelijaa Tampereen kolmesta korkeakoulusta työskentelee 6-8 hengen tiimeissä ratkoen yritysten oikean elämän haasteita ja ongelmia. Apuna heillä on viikon aikana joukko asiantuntijoita, valmentajia ja yritysedustajia. Tapahtuman tavoitteena on kehittää uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat kyseistä yritystä tulevaisuudessa. Lisäksi tapahtuma tarjoaa opiskelijoille uniikin mahdollisuuden työskennellä oikean liiketoiminnan parissa, verkostoitua, oppia sekä totta kai tehdä opintopisteitä! Viikon päätteeksi opiskelijatiimit esittelevät ratkaisunsa tuomaristolle. Tuomaristo valitsee jokaisen toimeksiannon parhaan ratkaisun/idean, ja tämän idean takana ollut tiimi palkitaan 1000 euron palkinnolla perjantai-illan Gaalassa.

Mitä tämä tarkoittaa selkokielellä?

Opiskelijat jaetaan poikkitieteellisiin tiimeihin, joissa on yhteensä noin 6-8 ihmistä per tiimi. Näille tiimeille annetaan oikean yrityksen tuoma toimeksianto, johon yritys tällä hetkellä haluaisi saada uusia näkökulmia ja ratkaisua. Tiimeillä on viisi päivää aikaa kehitellä toimeksiantoon ratkaisu, jonka he esittelevät viikon viimeisenä päivänä. Parhaat ratkaisut palkitaan 1000 euron palkinnolla!

Mitä toimeksiannolla tarkoitetaan?

Toimeksianto on kysymys tai ongelma, jonka parissa yritys sillä hetkellä oikeassa elämässä työskentelee, ja jonka yritysedustaja antaa opiskelijatiimeille. Aiempina vuosina toimeksiannot ovat vaihdelleet Tampereen Hiedanrannan asuinalueen kehittämisestä aina tulevaisuuden vastuullisen maitoketjun ideointiin. Toimeksiannot ovat oikeita haasteita, mikä tarkoittaa sitä että yritykset eivät keksi niitä tyhjästä – yritykset painivat todellisuudessakin näiden asioiden kanssa ja haluavat niihin uusia, innovatiivisia ratkaisuja.

Mistä toimeksiannot tulevat?

Toimeksiannot tulevat yrityksiltä, jotka osallistuvat Sprint Innovation Festival -tapahtumaan. Projektitiimimme tarjoaa apuaan yrityksille toimeksiantojen hienosäädössä ennen niiden julkaisua, mutta alkuperäinen idea niihin tulee yrityksiltä itseltään.

Kuka päättää, missä tiimissä olen ja millä perustein?

Projektitiimi kokoaa tapahtumaviikon opiskelijatiimit. He varmistavat, että jokaisessa tiimissä on oikea määrä opiskelijoita, ja että opiskelijat tulevat mahdollisimman monelta eri koulutusalalta. Tällä tavalla joka tiimissä on mahdollisimman montaa eri näkökulmaa. Tiimit muodostetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella ennen tapahtuman alkua. Osallistujat saavat tietää oman tiiminsä kokoonpanon viikkoa ennen tapahtumaa.

Voinko vaihtaa tiimiä kesken viikon?

Tiimien vaihtaminen kesken viikon ei lähtökohtaisesti ole mahdollista. Me Sprint Innovation Festivalissa haluamme korostaa monialaista oppimista ja kommunikaatiota. Jos ryhmässäsi ilmeentyy jokin erityinen syy, joka häiritsee työskentelyä, ota yhteyttä Sprint Innovation Festivalin projektitiimiin.

Kuka päättää voittajat?

Toimeksiantojen voittajat valitsee joukko tuomareita. Tuomarijoukko koostuu yritysedustajista, valmentajista sekä sidosryhmien jäsenistä.

Mitä jos ilmoittaudun tapahtumaan, mutta myöhemmin käykin ilmi, etten pysty osallistumaan?

Mikäli olet ilmoittautunut tapahtumaan, mutta saat ennen tapahtuman alkua tietää, ettet kykenekään osallistumaan, ilmoitathan siitä välittömästi projektitiimille. Tämä tekee meidän elämämme helpommaksi ja auttaa tapahtumaa kulkemaan sujuvammin. Jos joudut kesken tapahtuman olemaan poissa muutaman tunnin, kommunikoi tiimisi kanssa siitä, miten parhaiten pystytte toimimaan tilanteessa ja jakamaan työmäärää. Sprint Innovation Festival on intensiivinen viikko, joka vaatii läsnäoloa joka päivä. Lähtökohtaisesti vain sairastuminen on pätevä syy poissaololle.

Onko perjantai-illan Gaala pakollinen kaikille?

Tapahtuman päättävä Gaala on osa tapahtumaa, ja kaikkien oletetaan osallistuvan siihen. Se on myös paikka, jossa julkistetaan ja palkitaan jokaisen toimeksiannon voittajatiimi. Tahdot varmasti olla läsnä kuulemassa, kuka vie palkinnot kotiin – ehkä se on sinun tiimisi! Gaala on myös paikka kuluneen viikon juhlistamiseen sekä vaativan innovointiprojektin jälkeiseen rentoutumiseen, joten miksi et tahtoisi olla mukana?

Saako osallistumisesta opintopisteitä?

Kyllä vain!! Tapahtumaan osallistuminen kerryttää sinulle 2 opintopistettä. Jos olet TTY:n tai UTA:n opiskelija, muistathan ilmoittautua TAMKin Sprint Innovation Festival -kurssille Ristiinopiskelupalveun kautta. Suurimmalle osalle TAMKin opiskelijoita opintopisteet tulevat osana oman koulutusohjelman kurssia, joten erillistä ilmoittautumista Pakin kautta ei tarvita.

Minulla on tapahtumaan liittyvä kysymys, johon en löydä vastausta. Keneen otan yhteyttä ja miten?

Jos olet lukenut kaiken tarjolla olevan tiedon, etkä siltikään löydä vastausta, jonka tarvitset, ota meihin yhteyttä! Voit joko laittaa sähköpostia tai soittaa yhdelle meistä, jos tiedät kenelle osoittaa kysymyksesi. Huomioithan, että Sprint Innovation Festival on suuri tapahtuma ja saamme paljon sähköpostia. Vastaamme niihin kyllä, mutta joskus siihen menee hieman aikaa. Loppujen lopuksi, mekin olemme vain ihmisiä! Lisäksi tapahtuman aikana voit löytää projektitiimiläiset tapahtumatilasta – nappaa ihmeessä hihasta, jos on kysyttävää!

Tule osaksi festivaalia!

Tule innovointifestivaalin kumppaniksi! Tapahtumassa mukana olevat tahot pääsevät tutustumaan tulevaisuuden talentteihin sekä luomaan työnantajamielikuvaa Tampereen korkeakouluyhteisössä. Kumppanina voit tuoda mukaan oman haasteesi, lähteä tapahtuman sponsorina tai toimia tukijana.

Jes, olen mukana