Mistä on kyse?

Innovointifestarit opiskelijoista ja yrityksistä rohkeimmille

Sprint Innovation Festival on viikon mittainen innovointifestivaali, joka tuo vuosittain yhteen valtavan määrän korkeakouluopiskelijoita, yrityksiä, kuntia, kolmannen sektorin toimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita ja tutkijoita. Aiemmin InnoEvent Tampereena tunnettu tapahtuma on Tampereen korkeakouluyhteisön suurin innovointitapahtuma, joka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden oppimiseen ja verkostoitumiseen.

Viikon aikana yli 500 opiskelijaa ratkaisee toimeksiantajien liiketoimintaan liittyviä haasteita yhdessä oman, monialaisen tiiminsä kanssa. Opiskelijat pääsevät käyttämään luennoilla opittuja taitoja käytännössä sekä oppimaan aivan uusia metataitoja, joita tarvitaan luennoilla opitun teoriataidon lisäksi. Haasteen ratkaisuun opiskelijat saavat tuekseen valmentajia ja asiantuntijoita sekä toimeksiannon tuoneen tahon edustajat. Viikon aikana opiskelijoilla ja kumppaneilla on uniikki tilaisuus luoda verkostoja – täältä voi löytyä mukana olevien organisaatioiden uudet talentit.

Intensiivisen viikon päätteeksi joukko asiantuntijoita ja toimeksiantajan edustajia arvioi ratkaisut ja valitsee parhaat. Parhaat ideat tullaan huomioimaan ja tiimeille luodaan mahdollisuuksia viedä ideoita eteenpäin vielä tapahtuman jälkeenkin.

Tapahtuman kielinä toimivat suomi sekä englanti.

Opiskelijoille
kumppaneille

9
järjestettyä festivaalia
4560
osallistunutta opiskelijaa
85+
ratkaistua toimeksiantoa
540+
uutta ideaa

UKK

Mikä on Sprint Innovation Festival?

Sprint Innovation Festival on viisipäiväinen innovointitapahtuma, joka järjestetään vuosittain.  Tapahtuma on vuoteen 2018 asti järjestetty nimellä InnoEvent Tampere. Yli 500 opiskelijaa Tampereen ammattikorkeakoulusta ja Tampereen yliopistosta työskentelee 6-8 hengen tiimeissä ratkoen organisaatioiden oikean elämän haasteita ja ongelmia tai luovat omia ratkaisuideoita YK:n kestävän kehityksen haasteisiin. Apuna heillä on viikon aikana joukko asiantuntijoita, valmentajia ja yritysedustajia. Tapahtuman tavoitteena on kehittää uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat kumppaneita tulevaisuudessa. Lisäksi tapahtuma tarjoaa opiskelijoille uniikin mahdollisuuden työskennellä oikean liiketoiminnan parissa, verkostoitua, oppia sekä totta kai tehdä opintopisteitä!

Mitä haasteella tarkoitetaan?

Haaste on kysymys tai ongelma, jonka parissa yritys sillä hetkellä oikeassa elämässä työskentelee, ja jonka yritysedustaja antaa opiskelijatiimeille. Aiempina vuosina haasteet ovat vaihdelleet Tampereen Hiedanrannan asuinalueen kehittämisestä aina tulevaisuuden vastuullisen maitoketjun ideointiin. Haasteet ovat oikeita, mikä tarkoittaa sitä, että yritykset eivät keksi niitä tyhjästä – yritykset painivat todellisuudessakin näiden asioiden kanssa ja haluavat niihin uusia, innovatiivisia ratkaisuja.  

Mistä haasteet tulevat?

Haasteet tulevat yrityksiltä, jotka osallistuvat Sprint Innovation Festival -tapahtumaan. Projektitiimimme tarjoaa apuaan yrityksille haasteiden hienosäädössä ennen niiden julkaisua, mutta alkuperäinen idea niihin tulee yrityksiltä itseltään.

Kuka päättää, missä tiimissä olen ja millä perustein?

Projektitiimi kokoaa tapahtumaviikon opiskelijatiimit. He varmistavat, että jokaisessa tiimissä on oikea määrä opiskelijoita, ja että opiskelijat tulevat mahdollisimman monelta eri koulutusalalta. Tällä tavalla joka tiimissä on mahdollisimman montaa eri näkökulmaa. Tiimit muodostetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella ennen tapahtuman alkua. Osallistujat saavat tietää oman tiiminsä kokoonpanon viikkoa ennen tapahtumaa.

Voinko vaihtaa tiimiä kesken viikon?

Tiimien vaihtaminen kesken viikon ei lähtökohtaisesti ole mahdollista. Me Sprint Innovation Festivalissa haluamme korostaa monialaista oppimista ja kommunikaatiota. Jos ryhmässäsi ilmeentyy jokin erityinen syy, joka häiritsee työskentelyä, ota yhteyttä Sprint Innovation Festivalin projektitiimiin.

Kuka päättää parhaat ratkaisut?

Haasteista parhaat valitsee joukko tuomareita. Tuomarijoukko koostuu yritysedustajista, valmentajista sekä sidosryhmien jäsenistä.

Mitä jos ilmoittaudun tapahtumaan, mutta myöhemmin käykin ilmi, etten pysty osallistumaan?

Mikäli olet ilmoittautunut tapahtumaan, mutta saat ennen tapahtuman alkua tietää, ettet kykenekään osallistumaan, ilmoitathan siitä välittömästi projektitiimille. Tämä tekee meidän elämämme helpommaksi ja auttaa tapahtumaa kulkemaan sujuvammin. Jos joudut kesken tapahtuman olemaan poissa muutaman tunnin, kommunikoi tiimisi kanssa siitä, miten parhaiten pystytte toimimaan tilanteessa ja jakamaan työmäärää. Sprint Innovation Festival on intensiivinen viikko, joka vaatii läsnäoloa joka päivä. Lähtökohtaisesti vain sairastuminen on pätevä syy poissaololle.

Saako osallistumisesta opintopisteitä?

Kyllä vain!! Tapahtumaan osallistuminen kerryttää sinulle 2 opintopistettä. Jos olet Tampereen yliopiston opiskelija, muistathan ilmoittautua TAMKin Sprint Innovation Festival -kurssille Ristiinopiskelupalvelun kautta (tunnus vuonna 2021: NN00FH28-3003). Suurimmalle osalle TAMKin opiskelijoita opintopisteet tulevat osana oman koulutusohjelman kurssia, joten erillistä ilmoittautumista Pakin kautta ei tarvita.

Minulla on tapahtumaan liittyvä kysymys, johon en löydä vastausta. Keneen otan yhteyttä ja miten?

Jos olet lukenut kaiken tarjolla olevan tiedon, etkä siltikään löydä vastausta, jonka tarvitset, ota meihin yhteyttä! Voit joko laittaa sähköpostia tai soittaa. Sprint@tuni.fi Puhelinnumerot löytyvät yhteystiedot sivulta  

Tule osaksi festivaalia!

Tule innovointifestivaalin kumppaniksi! Tapahtumassa mukana olevat tahot pääsevät tutustumaan tulevaisuuden talentteihin sekä luomaan työnantajamielikuvaa Tampereen korkeakouluyhteisössä. Kumppanina voit tuoda mukaan oman haasteesi, lähteä tapahtuman sponsoriksi tai toimia tukijana.

Jes, olen mukana